Vi söker ny Verksamhetschef/Rektor med intresse för Montessoripedagogik

Är det någonstans där barn och elever ska ha ”Lust att lära och möjlighet att lyckas”, är det här på Birkaskolan! Vi är en friskola, i form av ett föräldrakooperativ, som startade 1982 och drivs genom Mälaröarnas Montessori ekonomiska förening. Birkaskolan erbjuder verksamhet från förskola med små- och storbarnsgrupper till grundskola med förskoleklass upp till årskurs 9 samt en integrerad fritidsverksamhet och har ca 400 elever och 80 anställda.

 

Birkaskolan erbjuder en gemensam pedagogisk idé att jobba kring, med en tillåtande miljö för att utveckla pedagogiken. Som Rektor på Birkaskolan jobbar du nära både pedagoger och elever. Skolledare och ledningsgrupp samarbetar med en stabil personalgrupp och äger de pedagogiska frågorna. Birkaskolan drivs av en styrelse med tydligt avgränsade arbetsområden och har stimulerande korta beslutsvägar.

Vi söker dig som är pedagogisk ledare med förmåga att entusiasmera och skapa engagemang, har en djup förståelse om skolans uppdrag, tar ansvar för att utveckla en lärande organisation och har förmågan att skapa förutsättningar för personal och elever att nå framgång. Du har också ett intresse av att bidra till utvecklandet av Montessoripedagogiken.

Arbetsuppgifter

Du är ansvarig för att leda och styra verksamheten och rapporterar till styrelsen. Till din hjälp har du ett administrativt stöd samt en biträdande rektor. Du förmedlar verksamhetens idé, uppdrag och mål genom ord och handling och har väl kända strukturer och kvalitetskrav på medarbetarnas arbete och följer upp dessa. Din tid ska till stor del användas till observationer och samtal som leder till ny förståelse och möjliggör förändringsarbete. Det är värdefullt om du startar processer som leder till ett gemensamt utvecklande av verksamheten och ökad måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi vill att du har genomgått den statliga rektorsutbildningen och har erfarenhet av ledarskap inom skolan. Du behöver även ha erfarenhet av verksamhets-, personal- och ekonomiansvar.
Det är av stor vikt att du är trygg i ditt ledarskap och är ett stöd för dina medarbetare samtidigt som du vågar utmana till utveckling. Arbetet ställer krav på självständighet i beslut och ansvar i det dagliga arbetet. Ledarerfarenhet från högstadieverksamhet och kunskap om Montessoripedagogik är meriterande.

Låter det intressant?

Varmt välkommen att skicka din ansökan i form av ett CV eller länk till LinkedIn profil och personligt brev till mmf@birkaskolan.se senast den 14 juni 2019. Vi ser gärna att din ansökan kommer snarast då urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.