Vår historia

Birkaskolan är ett föräldrakooperativ som drivs av Mälaröarnas Montessori ekonomiska förening, grundad 1982

1982 bildade några lärare och föräldrar Mälaröarnas Montessoriförening. I den första styrelsen satt montessoriläraren Helen Jönsson som ledamot, hennes man Ulf var ordförande. Paret var drivande i att starta en förskola med montessoripedagogik. 1984 kom förskolan igång. Första lokalen låg vid Ekebyhovsskolan. Efter fyra år blev det en flytt till Närlundaskolan och en utökning till två avdelningar med 14 barn vardera. Senare slogs avdelningarna ihop till en stor.

1991 var det dags för flytt igen. Förskolan bytte lokal med Närlundaskolans fritids och verksamheten utökades till Pandan med 38 barn och Delfinen med 16 barn. Där huserar förskolan än idag.

Historien fortsätter… vi fyller på vart efter alla intervjuer blir klara.